Búsqueda avanzada

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 artículos

en total 0,00 €

MARIA ROSA
Título:
MARIA ROSA(Edición Digital)
Subtítulo:
Autor:
ÀNGEL GUIMERÀ
Editorial:
LA GALERA, SAU
ISBN:
978-84-246-4649-3
Derechos sobre el eBook:
Imprimible: Prohibido.
Copiar/pegar: Prohibido.
Compartir: 6 dispositivos permitidos.
Colección:
LLIBRES DIGITALS
5,99 €
Ayuda ebook

Sinopsis

Lectura obligatòria de Batxillerat. Un clàssic del nostre teatre en una versió editada i anotada per als estudiants de batxillerat.

Maria Rosa (1894) és un drama social i amorós, ambientat en la classe obrera, que forma part del cicle més reeixit d'Àngel Guimerà, al costat de Terra baixa i La filla del mar. És una obra determinant d'Àngel Guimerà en la creació d'un model dramàtic propi i, alhora, és el drama que arrodoneix la seva aproximació al realisme. Hi trobem una síntesi entre la visió realista / naturalista, que reforça la sensació de «veritat», i la dimensió tràgica, que accentua el caràcter simbòlic dels protagonistes i dels elements que els envolten. La pervivència de Maria Rosa en l'escena constata la seva consideració d'obra clàssica i canònica del teatre català.

Aquesta edició voldria assajar una lectura aprofundida de l'obra donant protagonisme als aspectes més relacionats amb el llenguatge teatral. Conté una introducció, notes i una proposta didàctica a cura del professor Anton Carbonell.
Anton Carbonell és catedràtic i professor de llengua catalana i literatura a l'institut Castellar, de Castellar del Vallès. Ha publicat diversos manuals de literatura catalana (Mirada, per a primer de batxillerat, és l'últim) i edicions d'obres d'Àngel Guimerà (Maria Rosa, Terra baixa, Mar i cel) i de Josep Maria Benet i Jornet (El somni de Bagdad).

Otros libros del autor

MAR I CEL
Titulo del libro
MAR I CEL
ÀNGEL GUIMERÀ
Edición digital
MARIA ROSA
Titulo del libro
MARIA ROSA
ÀNGEL GUIMERÀ
Edición digital